5 SIMPLE TECHNIQUES FOR MARKA şEHIR EğITIMI

5 Simple Techniques For marka şehir eğitimi

5 Simple Techniques For marka şehir eğitimi

Blog Article

Tarih Müzeler Kültürümüz İlçeler Tarihi Eserler Tabiat Güzellikleri Atasözlerimiz Türküler Türküler ve Öyküleri Yeni Yılınız Kutlu olsun

Dr. Mehmet Akpınar dijital dünyada markanızı büyütmeniz için yanınızda. Daha fazla bilgi almak için tıklayın.

Ankara Üniversitesi Halkla ilişkiler ve tanıtım bölümünden mezun oldu. Lisans öğreniminde sosyal farkındalık kampanyalarında görev aldı. İstanbul İşletme Enstitüsü’nde fotoğrafçılık, iletişim, kişisel gelişim ve diğer farklı konularında yazmaya başladı.

Şehir yönetimlerinin şehre gerçekleşmesi muhtemel doğrudan ve dolaylı yatırımları artırmak, daha fazla yerli ve yabancı turistin şehreuğramasını sağlamak ve şehir sakinlerinin şehre olan aidiyet bağını güçlendirmek için planlayıp, uyguladığı tüm marka iletişim stratejileri şehir markalaşmasıdır.

Şehirlerde iş dünyasına yön veren veya büyük atılımlar yapan, o şehrin istihdamında önemli rol oynayan işletmeler de inceleniyor. Marka Şehirler Pazar saat 13.00'te Beyaz Television set'de...

Marka danışpersonı, marka yönetimi konusundaki bilgilerini kullanarak markaya dair her konu ve alan ile ilgilenir desek yanlış olmaz.

Teknik konuya gelecek olursak ise, şehrin bir SWOT analizinin yani şehrin güçlü ve zayıf yönleri ile şehrin değerlendirebileceği fileırsatları ve şehrin marka algısına zarar verebilecek tehditleri belirlemek iyi bir başlangıç noktası olacaktır. 

Marka, yonetim birimleri tarafindan kullanilan onemli bir stratejik aractir. Cunku bu stratejik arac, soyut here olan algilari istenilen yonde yonetebildigi gibi somut urunlerde ki benzersizlik algisini da yaratmaktadir. Baska bir ifade ile marka, urunun avantajlarini ortaya koyan ve urun uzerinde genel olarak ustun bir etki yaratma surecidir. Bu perspektiften sehir markasi kavrami da bir sehrin sahip oldugu, birlesik, dogal, sosyal ve kulturel ozelliklerle butunlesen, diger sehirlerle bir araya gelmeyi destekleyen ayni zaman da da farkliligini ortaya koyan, ticari bir gelisim-imaj projesidir.

Örneğin; İstanbul gibi Avrupa ve Asya kıtalarının birleştiği, içinden eşsiz bir güzellikte boğaz geçen ve üç imparatorluğun başkenti olmuş bir şehir insanlar için her zaman çekim merkezi olmuş ve marka şehir haline gelmiştir.

Yukarıda “Marka”nın, kısaca , üzerinde çeşitli konularda çalışılarak oluşturulan bir değer olduğunu anlattık. Yani bir ürün de, şehir de olsa, onu değerli hale getirmektir “Marka olmak”. Ancak bu “değer” yukarıda saydığımız konularda üniversite düzeyinde eğitim ve her birinde en az fifteen yıl iş tecrübesi olmadan ve bu bilgi ve tecrübelere sahip uzmanların aynı hedef doğrultusunda bir araya gelmeden/getirilmeden, entegre olarak çalışmaları sağlanamadan oluşturulamaz. Bu “Marka olmak”ın en önemli ve zor dayanak noktasıdır. Bambaşka eğitimlerden gelmiş, bu konularla ilgili Helloçbir eğitimi, bilgisi ve ilgisi olmayan kişilerce ve hepsinden önemlisi vizyonu, sanatsal ve estetik yeteneği ve yeterliliği, bilgisi (eğitimi) ve kültürü olmayan kişilerce bir şehri değil, bir ürünü bile markalaştırmak hemen hemen imkânsızdır.

Merhabalar, kısa bir aranın ardından tekrar ilgi çekici olduğunu düşündüğüm bir konuyla karşınızdayım. Bugün bu yazımızda “Marka danışmanlığı nedir?” sorusunun cevabını sizlerle paylaşacağım. Bu konuyu seçmemdeki en büyük etken, son zamanlarda arama motorlarına en çAlright yöneltilen sorulardan birisi olan “Marka danışmanlığı nedir?

İstanbul un ötedenberi kronikleşmiş tanıtılamama daha doğrusu akıllıca pazarlanamama sorununa parmak basmış. İyi de olmuş.

Öncelikle “Bir şehrin marka olmasına nasıl karar veriliyor?” sorusunu cevaplayalım; bu bir istek meselesidir. Yani öncelikle bunu istemek gerekir. Yani öncelikle o şehri yönetenlerin, daha sonra daha üst iradenin bu isteği onaylaması, onların da istemesi ve bu isteği onaylamaları, yapılan ve yapılacak tüm işlerin arkasında durmaları, gerekli bütçeleri, gerekli zamanlarda hazırlamaları, harcamaları, işleri doğru kişi veya firmalara yaptırmaları gereklidir. Atalarımızın dediği gibi, “İstemek başarmanın yarısıdır.” Bir ürünün markalaşmasında da, bir şehrin markalaşmasında da durum aynıdır, değişmez. İsteksiz hiçbir şey olmaz. Bir şehri markalaştırmak isteyen şehri yönetenlerin bu işi çAlright yüksek derecede ve yürekten istemeleri gereklidir. Evet, bazı konularda bu isteğin yüksekliği çAlright önemlidir. Örneğin “Markalaşma” konusunda da markalaşacak konunun arkasındaki gücün bu işi çOkay yüksek derecede istemesi ilk ve ön şarttır. Nihai başarı öncelikle buna bağlıdır… Eğer bir şeyi çok isterseniz, çok; az isterseniz az başarılı olursunuz. Bu her konuda böyledir.

Bugün pazarlamayı yalnızca markaların kullandığı bir araç ya da yöntem olarak görmemek gerekiyor. Futbol kulüplerinden siyasi partilere kadar oldukça geniş bir düzlemde kullanıma rastladığımız sistemler bütünü, son yıllarda özellikle yerel yönetimler tarafından da oldukça gündemde. Marka şehir kavramı olarak adlandırılan ve bir şehri yaşanılabilir, ziyaret edilebilir ve üreten bir yapı haline büründürülebilir bir pazarlama aktivitesi olarak görülen bu durum özünde, bir şehri hem sosyo-ekonomik hem de kültürel anlamda ileriye taşıyabilmek, ülke ve şehir hakkındaki olumsuz önyargıları kırabilmek ve sınırların yalnızca simgesel anlamıyla konuşulduğu world arenada, şehirlerin birbirleriyle olan rekabetinde bir advertisementım daha öne çıkarabilmek advertisementına yapılan en büyük çalışmalardan biri anlamına geliyor.

Report this page